Ekonomi

Vad kostar det?

Föreningen vill hålla nere kostnaderna för porto och kuvert m.m. Vill du slippa faktureringsavgiften 50kr så anmäl din e-postadress på bifogade länk: https://goo.gl/forms/Xem6FMgfc86BQW6d2Vi som arbetar ideellt i föreningen strävar efter att kostnaden skall bli så låg som möjligt!


Hur låg kostnaden blir beror på hur många som väljer att ansluta sig!


Vi vet att alla som ansluter sig till föreningens nät har möjlighet att få del av ett bidrag på 60%. Bidraget ges av Jordbruksverket, men Länstyrelsen i Jönköpings län handlägger bidragen. Bidraget ges enbart till fastigheter belägna utanför tätort. Ansökan om bidrag baseras på ett poängsystem där hög anslutningsprocent ökar chanserna.


Väljer du att inte ansluta din fastighet nu, så finns det ingen självklarhet i att bidraget erbjuds en andra gång och grävningen blir högst troligt dyrare.


Anslutningsavgiften är en engångskostnad. Den inkluderar grävning av kanalisation fram till tomtgräns eller tomtavgränsning. Grävning inne på din tomt får du göra själv. Grävning på din egen tomt kan du få ROT-bidrag för.


Föreningens bank erbjuder in-blanco lån till fastighetsägare i området för att användas till insatskapitalet. Se mer info under fliken intresseanmälan!


Beslutade kostnader är:

Insatskapital: 18.500kr (återbetalas vid utträde ur föreningen).

Första betalning: 5.000kr när vi godkänns bidrag av Länsstyrelsen.

Andra betalning: 5.000kr vid byggstart

Resterande insatskapital betalas då styrelsen beslutar.

Fastighetsanslutning: 1.500kr för första hushåll, 5.000kr för varje nästkommande hushåll på samma fastighetsbeteckning! Betalas då styrelsen beslutar. Moms tillkommer på fastighetsanslutningen.

Medlemsavgift: 200kr per huvudanslutning och år.

Reftele Anderstorp Fiber Förening Ekonomisk Förening

c/o Nils-Gunnar Pettersson

Väcklinge Stackgärdet

333 76 REFTELE

Org nummer 769629-7436

Bankgiro: 754-9157

IBAN:  SE62 8000 0834 6900 3084 8519

BIC:  SWEDSESS